Platform creëren om vraag en aanbod met elkaar te verbinden

Stichting

Maas en Waal in Beweging: De Stichting.

We gunnen iedere inwoner van Maas en Waal de kans om, op een fijne manier, gezond te leven. Met de oprichting van de stichting Maas en Waal in Beweging proberen we met z’n allen (gezondheidszorgmedewerkers, ondernemers, sportverenigingen, scholen en gemeente) ondersteuning te bieden op het gebied van gezonde voeding en bewegen. Iedereen kan ons bereiken! Een brug die houvast biedt en ondersteuning!

Die brug wordt gedragen door de "Ambassadeurs" (diegenen die de een activiteit willen organiseren) en "Partners" (diegenen waarop een beroep kan worden gedaan bij de daadwerkelijke uitvoering van een activiteit).

Bestuursleden

• Marielle Erkel: ‘Weten is nog geen doen, maar je moet ergens beginnen…’
In mijn praktijk Diëtist Maas en Waal werk ik dagelijks met mijn cliënten aan bewustwording van leefstijl en gedragsverandering op gebied van voeding en beweging. Vaak is met enkele kleine, maar wel structurele aanpassingen al veel gezondheidswinst te bereiken. Belangrijk hierbij is het krijgen en houden van plezier in eten en bewegen. Met de stichting willen we een platform bieden om elkaar hierbij te ondersteunen.

Huub Biezemans: “Door verbinding en beweging wordt Maas en Waal de gezondste regio van Nederland”.
Als duurzaam ondernemer staat de mens en zijn omgeving bij mij centraal. Tijdens het symposium van MVO Maas en Waal in 2013 maakte een van de sprekers de opmerking: als we willen dan kunnen we van Maas en Waal de gezondste regio van Nederland maken. De tijd is nu rijp om dit te gaan doen en de stichting wil zich inzetten om dit te realiseren.

• Jan Melis: "Met door mij opgedane ervaring en interesses proberen een aanzienlijke bijdrage leveren tot het succes van dit prachtig initiatief.
We gaan ervoor!"
Mijn ambitie en passie is een duurzame samenwerking te realiseren tussen partijen, welke de doelstelling gezond leven onderschrijven in het land van Maas en Waal.

Maas en Waal in Beweging

Ambassadeur

• Prof. Dr. Maria Hopman: Hoogleraar Integratieve Fysiologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

• Hallo allemaal...

Mijn naam is Twan Jacobs, ik ben 23 jaar oud en woon in Ewijk.
Ik studeer Sport- en Bewegingseducatie op de HAN te Nijmegen en heb afgelopen halfjaar de minor voedings- en beweegcoach afgerond.
Nu volgt het laatste deel van mijn studie, namelijk mijn afstudeerstage bij Maas en Waal in Beweging. Binnen deze stichting zijn er veel interessante werkzaamheden waarin ik kom te fungeren.
Werkzaamheden die ik onder andere ga doen zijn:

• Maas en Waal voorzien van advies met betrekking tot beweging en voeding.
• Het mede organiseren van bijeenkomsten binnen de regio.
• Het mede organiseren van het symposium die plaats vindt in mei 2019 waarbij het accent ligt op voeding en beweging.
• Het uitbreiden en onderhouden van een relevant netwerk met betrekking tot de stichting.
• Het mede ontwikkelen van een communicatie-strategie en communicatieplan.

Naast mijn traject bij Maas en Waal in Beweging zal ik bij Jeroen Vos een klanttevredenheidsonderzoek en begeleidingstraject opstellen met betrekking tot de fitness.

Na het afronden van mijn studie ga ik het werkveld in als leefstijlcoach. De doelgroep mensen met overgewicht spreekt mij hierin enorm aan.

Naast mijn studie ben ik ook druk bezig met sporten. Ik voetbal bij V.V. Ewijk en ik ben een aantal keer per week te vinden in de sportschool. Verder werk ik bij fitnesscentrum Ewijk als fitnessinstructeur en in de Beachfabriek als sport- en spel begeleider.

Ik heb enorm veel zin in mijn stageperiode bij Maas en Waal in Beweging. Ik verwacht een grote uitdaging om van Maas en Waal de gezondste regio van Nederland te maken, veel te leren en daarnaast de stichting te helpen met mijn expertise. Ik kijk uit naar de samenwerking.

Met sportieve groet,
Twan Jacobs

• Actie Onderzoeksteam

Mijn naam is Nicole Moorman, ben 41 jaar en moeder van 3 kinderen. In mei 2018 las ik een berichtje in de krant over het symposium van de Stichting Maas & Waal in Beweging, die streeft naar ‘gezamenlijk onderzoeken op welke manier samenwerking kan leiden tot een gezondere samenleving in het Land van Maas en Waal’. Ik was meteen enthousiast en vroeg me af of ik mijn steentje bij kon dragen.

Naast mijn werk volg ik de master Management en Innovatie in maatschappelijke organisaties. In het kader van mijn afstudeeronderzoek ga ik samen met inwoners uit Druten en omgeving op zoek naar antwoorden op vragen over gezond en gelukkig leven: Hoe doe je dat precies? Wat heb je daarvoor nodig? Wat vraagt dit van verschillende partijen als zorgprofessionals, verenigingen, ondernemers en overheid? En wat betekent dit vervolgens voor de koers van Stichting Maas & Waal in Beweging? Met ons Actie Onderzoeksteam komen we ongeveer een keer per maand bij elkaar om dit te bespreken, te onderzoeken en acties op uit te zetten.

Ben jij inwoner van Druten en omgeving en heb je interesse om mee te denken en te doen in ons Actie Onderzoeksteam? Laat het me dan weten. Stuur een mailtje naar nicolemoorman@kpnmail.nl.